Amintiri

          Ca și oameni avem mereu ceva de care să ne aducem aminte, o persoană, un lucru, o conversație, un loc. Acestea sunt singurele care nu s-ar schimbă, ce vor fi trecute în amintirea noastră ca niște lucruri ireversibil de schimbat, de modificat, indiferent cât am încerca. Ne vom aminti oare de fata timidă din liceu care stătea cu nasul în cărți?

          De băiatul sportiv pasionat de ceea ce practică dedicându-se acestui lucru? De profesoara excentrică care încearcă să scoată ce e mai bun din noi? Desigur, asta dacă ești dispus să o faci, dacă ești dispus să lași o parte din tine pentru a-ți putea aminti aceste persoane mărunte și neimportante pentru tine. O tocilară care nu s-a distrat niciodată, un băiat, încrezut, plin de sine, o profesoară rea care nu lasă destul timp elevilor ei și pentru altceva decât învățat. Dar măcar, ți-ai amintit de ei, indiferent de părerea sau percepția ta despre aceștia. Deci felicitări ! Nu-ți aminti numai de „cei ce contează”, populari care ne înconjoară oriunde și pe orice plan, amintește-ți și de persoanele mărunte, deoarece și aceștia contează, chiar dacă nu vrei să vezi sau să accepți acest lucru. Vor deveni persoane importante, respectate, admirate, iar tu… tu vei rămâne doar cu „îmi amintesc de ei…”. Încearcă să fi o persoană comunicativă, o persoană căreia îi place să cunoască lume și să își facă prieteni noi. Niciodată nu ști când vei avea nevoie de ajutor, nu ști cum și ce poate acea persoană, de ceea ce e capabilă dacă nu ești nici măcar dispus să o cunoști, să spui acele cuvinte simple „Bună, eu sunt…”.

          Mereu e bine să îți amintești de momentele frumoase, amintirile plăcute ce ne apar că niște proiecții atunci când stăm cu picioarele pe pereți, când suntem prinși de vraja gândurilor și când ne afundăm în cuvinte încercând din răsputeri să explicăm, chiar să descriem ceea ce este în mintea noastră, ceea ce gândim, ceea ce ne amintim.

Niciodată să nu fi trist că s-a terminat, ci să te bucuri că s-a întâmplat.

 

Mă puteți găsi și pe

facebook  instagram  tumblr facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *