Amintirile unui copil
          Unde sunt zilele în care străzile și parcurile erau pline de copii care se jucau veseli, unde le sunt râsetele gingașe? Cine se mai joacă cu mingea, cine se mai julește și cine mai sare coarda? Unde sunt micile suflete care ar trebui să se comporte adecvat vârstei? Vă mai amintiți cum eram noi?
          Stăteam în nopțile de vară până după lăsarea întunericului și ne jucam toți cei de pe stradă. Îmi amintesc cum într-o zi am mers în parcul din apropiere pentru a umple baloanele și pistoalele cu apă, ce pot spune, război de proporți. Cine își mai amintește de săritul corzi? Eu îmi amintesc cu drag căci cu ajutorul unei prietene am început și acest lucru care a ajuns să îmi placă mult. Fetelor, vă mai amintiți cum ne strângeam cu păpușile pe pătură? Și acum îmi vine să chicotesc când îmi aduc aminte de primele plimbări cu rolele, sau ar trebui să le spun mai bine căzături? Of stângăcia asta. În zilele ploioase ne adunam în scara blocului, aduceam perne sau pături pe care să putem sta și să nu uităm de cărțile de joc, Monopoly, nu te supăra frate. Ce frumos era când stăteam în genunchi pe iarba crudă și ne împleteam coronițe din flori. Pot pune pariu că nu am fost singurele fete care s-au jucat de-a spioanele, căci erau tare în vogă pe atunci. Sunt unele momente în care aș vrea să dau timpul înapoi pentru a mă mai juca de-a v-ați ascunselea, ce momente frumoase, câte ture în jurul blocului și câte ascunzători după tufișuri sau mașini. La bunici, îmi amintesc cum aveam un copac în care ne petreceam timpul și cum fiecare avea un anume loc. Câte lucruri nebunești și jocuri frumoase. Vă mai amintiți întrecerile pe huțuluș? Cine se poate avânta cel mai tare? Acestea erau problemele noastre. Îmi aduc aminte cât de tare mă bucuram când eram aleasă la țară-țară vrem ostași, și cât mă străduiam pentru a trece de strânsoarea mâinilor prietenilor.
 

          Sunt o mulțime de momente minunate și jocuri frumoase pe care aș putea să le amintesc, dar aș vrea să vă pun o întrebare: Care este cea mai frumoasă amintire a ta din copilărie?

 
 

 
 

          Vreau să mulțumesc uniu cititor pentru ideea de a posta despre copilărie căci, mi-a făcut o enormă plăcere.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *