Balanță personală

Până la vârsta de 13 ani am locuit la bloc într-un apartament cu trei camere. Dormitorul meu era mic și neîncăpător împărțind camera alături de sora mea mai mică. Aveam loc doar între paturi și în fața acestora încă puțin pentru a lăsa ceva spațiu și birourilor. Salvarea a venit în momentul în care ne-am mutat la casă iar camera noastră a devenit imensă!

Nu mai erau probleme de spațiu, aveam loc destul să îmi desfășor activitățile liniștită, mi-am putut chema chiar și prietenele în vizită cât de des am vrut căci acum aveam unde să le așez liniștită. Am putut avea o curte în care să mă relaxez vara alături de familie și prieteni, am putut în sfârșit a avea un câine (ceea ce la bloc nu aș fi putut, căci am încercat) care zburdă fericit prin tot acel spațiu chiar și acum, săpând grădina în anotimpurile mai calde în căutarea cârtițelor cu lăbuțele lui de vânător. La baza casei, flori frumoase și pline de culoare o ”accesorizează” atunci când înfloresc și se scaldă în razele calde ale soarelui, iar muntele de legume și căpșuni din sezoanele specifice ne fac să le împărțim și cu vecinii căci mereu sunt prea multe. Să nu uităm și de via care acoperă mare parte din curte, fiind folositoare nu doar pentru umbra minunată din timpul verilor toride, dar și pentru deliciosul vin de casă (totuși încă sunt înspăimântată de viespile ce apar). Tatăl meu este un mare iubitor de grătar, așa că de fiecare dată când cineva devine pofticios, acest lucru se rezolvă foarte repede. De mică iubeam stilul acesta de viață, de libertate. Verile petrecute la sat erau de vis! Grădina în care mă adunam cu prietenii și ne jucam pe o pătură aspră făceau ca acel loc să pară atât de viu și totodată ca și când ar fi avut o liniște aparte. Un alt loc de joacă perfect era la marginea pădurii, acest loc fiind și cel care delimita grădinile oamenilor, iar dacă vă întrebați de animalele sălbatice din pădure, vreau să spun că nu am văzut personal nimic până în prezent, deși am mai auzit despre vulpile viclene ce intrau pentru a fura găinile și porci mistreți pe lanurile de porumb.

Desigur că sunt și lucruri nu atât de fericite cum ar fi reparatul acoperișului sau tăiatul lemnelor și ale lucruri mărunte, dar nu pot ridica un apartament de bloc în balanța mea personală pentru o casă care prevede atât de multe benefici prin comparație.

 


Stând în acest moment să rectific articolul îmi dau seama cât de personal pare pentru mine și cât de mult ajung să mă destăinui cu timpul față de voi, iar acum zâmbesc, căci este plăcut.


 

Mă puteți găsi și pe

facebook  instagram  tumblr facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *