Când ești bun

Când ești bun, ești luat de prost.
Cu toți am auzit asta, cu toate ca unii am simțit sau nu acest lucru.
Am ajuns în acest stadiu deoarece fiecare în parte avem teama de oameni, de necunoscut, de durere, de suferință, de trădare, de falsitate, de ipocrizie, de destăinuirile secretelor noastre, de orice.
De exemplu, un om care a ajutat financiar o alta persoană, să fie tras în acest lucru, această râpă a necesităților altora, o resursa interminabilă de bunăstare, dar prin asta ma refer ca sunt considerați de ceilalți, ca persoanele de pe care ai putea sa iei și „pielea de pe os” pentru a obține ce ai nevoie.
Dăm negativismul nostru unei persoane, ne scăpam de griji, dar persoana acea se gândește prin ce trecem, cum am putea proceda, cum se poate rezolva. Acestea sunt persoanele la care ne putem plânge, cărora le este drag de noi, și vor încerca sa ne ajute cu orice ar putea face pentru noi, iar prin asta ma refer la a ne rezolva problemele.
Asta se numește a profita de cineva.
De obicei așa se întâmplă cu persoanele prea bune, cu persoanele care vad ce este mai bun în lume, care încearcă să o facă mai frumoasă.

Oameni nu se schimba. Nu pare ca se va întâmpla, cel putin nu prea curând.
Dar atunci, când ?
Când ? Asta depinde doar de ei, de educația pe care o au, felul în care cresc și se maturizează.

Oamenii se schimba!
Da, poate. O data cu vârsta, cu modul de gândire, dar știți cum e, cu toții gândim dar nu la fel, așa că unii nu se schimbă niciodată.

 

This article has 1 comment

  1. Pingback: Nimic nu merită dacă nu ești tu | Amellia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *