Certuri în mediul online

Recent a început provocarea unui creator de conținut spre un altul, bine cunoscut, pe una dintre aceste aplicați mult folosite în zilele noastre. Am comentat și eu desigur, cu calm, vorbe bune și înarmată cu multă răbdare, căci sincer, nu m-am putut abține.

Acest conflict și vorbele aruncate mi se par înjositoare, indiferent dacă pozele postate de ”acuzat” nu sunt o lucrare proprie și nici nu sunt declarate ca fiind ceva făcut de mâinile și imaginația lui. Eu consider că indiferent ce părere ai avea, în astfel de situați ar trebui să o păstrezi personală sau eventual să o spui doar în privat căci amândoi sunt posesori unui cont de conținut online indiferent de lucrurile pe care le postează, dacă sunt sau nu ale lor. Au cules ce le-a plăcut, la fel ca și conturile personale care nu dau credit persoanei de merit. Fiecare are dreptul să posteze ceea ce vrea pe pagina acestuia, dar să nu aruncăm cu vorbe de colo-colo cu scopul de a face o persoană să se simtă prost. Nu trebuie să faci un mare tam-tam pe această temă și să încerci a batjocori pe cineva doar pentru simplul motiv că nu îți place. Fi un domn civilizat care îți vede de propriul lui content și urmăritori.

Nu înțeleg de ce uni dintre cititori intră în acest act de conflict și ceartă (ceea ce este unt termen încă frumos și puțin spus) cu cei care nu sunt de acord cu ei. Nu este nevoie să vorbești urât sau vulgar cu o persoană care și-a exprimat o părere care nu are nici cea mai mică legătură cu tine. Nu arunca anapoda cu astfel de cuvinte în stânga și în dreapta. Va părea că te-a supărat cineva iar mai apoi începi a îți vărsa supărările în mediul online pe niște probleme care nu te privesc. Dacă ceva nu îți place nu este nevoie să urmărești, este atât de simplu.

 

Mă puteți găsi și pe

facebook  instagram  tumblr facebook

This article has 4 comments

 1. Luca Raluca Reply

  Niciodata nu am inteles persoanele care lasa comentarii jignitoare, care nu fac altceva decat sa raneasca persoana in cauza. Personal, sunt socata de valul de comentarii abuzive din partea copiilor si a adolescentilor, parca am uitat de bunul simt si de respect. Frumos articol!☺️

  • Amellia Reply

   Nici eu nu înțeleg pe deplin aceste persoane, poate este din cauza frustrărilor, geloziei, așa cataloghez eu astfel de reacți. Tineri sunt cei care ar trebui să sprijine pe cineva de vârsta lor în modurile în care o pot face, mai ales dacă conținutul le este pe plac iar dacă nu, cel mai simplu este să își spună opinia contrară într-un mod civilizat ori să treacă spre alte articole ale altor bloguri.
   Mulțumesc frumos!

 2. Caietul Cristinei Reply

  Asta nu inteleg nici eu, de ce oamenii nu pot parasi un blog sau o pagina cand nu le place ceva, fara sa jigneasca. La TV e simplu, iau telecomanda si merg mai departe. Nu le scriu alora de la PRO TV sa ii injure ca baga prea multe reclame. Daca gasesc un articol sau o postare utila, n-ar zice un multumesc sau sa dea un share din oficiu. In schimb, la jigniri si reprosuri, e coada.

  • Amellia Reply

   Multă lume nu înțelege că nu este atât de ușor pe cât pare să întreți un site sau blog. Pe lângă faptul că dacă vrei ca acesta să fie mai ”profesional”, trebuie să dai bani pe numele domeniului și hosting, trebuie să îți construiești audiență (un lucru care nu este ușor dacă nu ai un nume cunoscut sau dacă te afli la început), se mai întâmplă ca uneori să îți storci mintea în încercarea de a face un conținut bun, calitativ și relevant măcar o dată pe săptămână chiar când nu ai nici un gram de inspirație sau idee despre ce anume ai putea să scri. Este mai ușor să judeci și să jignești decât să înțelegi cu adevărat sensul cuvintelor pe care le citești. Cititorii nu își dau seama cât de mare nevoie au de ei creatori de conținut, căci noi, noi scriem pentru a fi citiți, pentru ca aceștia să ne citească, să ne scrie părerile lor chiar dacă nu sunt asemănătoare cu ”viziunea” noastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *