Conversație pe internet

Acum ceva timp, primesc un mesaj din partea unui băiat pe care nu îl cunoșteam și am decis să îi răspund politicos la salut apoi continuând conversația, am început să mă leg de săracul băiat, la figurat vorbind, explicându-i cum ar trebui să vorbească cu o fată. Ceea ce am observat, este că mulți băieți, bărbați din aceste vremuri și-au pierdut îndemânarea, au devenit stângaci, dar punând la socoteală și conversațiile virtuale… ei bine nu este o scuză, așa că am decis să subliniez anumite puncte care nu trebuie făcute pentru a avea parte de o conversație plăcută.

  • Dacă ai ceva de spus, constructiv, poate un argument opus sau o idee, nu ai nici un motiv să te reții stânjenit de posibila neacceptare a părți opuse, căci până la urmă o conversație în care doi oameni nu sunt de acord nu este o ceartă, ci o dezbatere în mare parte.
  • Poți încerca să aduci în discuție subiecte interesante, actuale, cărți, filme, știință sau astronomie dacă ești pasionat. O poți face să viseze, să gândească și să observe că poate învăța de la tine căci întrebările tipice de genul ”Cum e vremea pe la tine?”, sunt prostești, chiar nu crezi că o fată are parte de astfel de întrebări la fiecare conversație? Fetele, femeile, se plictisesc foarte repede dacă nu ai cu cine discuta și serios.
  • În cazul în care o întrebi de unde este, cere-i o părere despre cel mai frumos loc din acel oraș (sau împrejurimi) din punctul ei de vedere, cel mai bun restaurant, atracți turistice, locuri cu cafea bună ,ori, să îi povestești ce experiență ai avut tu în acel loc.
  • Câteodată ceea ce ni se spune ne deranjează la culme deși nu o spunem, poate și din lucruri minore care par neimportante. Fetelor le place să li se vorbească ca și cum bărbatul vrea sa le audă orice părere, deși este urât să te bagi prea adânc în chestiuni personale și se va simți atacată.
  • Trebuie să pari că ști despre ceea ce vorbești dacă aduci un subiect cât de mic în discuție, vrea sa poată avea sentimentul ca ești stăpân pe tine și că deți controlul tu, ca bărbat.
  • Nu numai aspectul face o femeie să vorbească cu tine, cel mai mult câștigi prin modul în care o tratezi, și a trata frumos pe cineva nu sta doar în fapte, ci foarte mult și în cuvintele pe care le folosești când vorbești cu aceasta.
  • Iar în final, încearcă să nu o faci să se simtă interogată, știți voi… ”Câți ani ai?”, ”De unde ești?”, ”Ce faci?”, ”În ce clasă ești?”… adică genul de întrebări care apar una după alta și pentru care trebuie să dai răspunsuri scurte și la subiect.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *