Despre prietenie, conversație și destăinuiri

Cuvintele nu sunt o glumă

Nu arunca fără folos înșiruiri de cuvinte la adresa altcuiva dacă mai târziu nu vei fi dispus să-ți suporți consecințele.

Există câteva situați

Gândește-te în felul următor: la un moment dat ai fost poate influențat să adaugi un comentariu negativ pe baza a ceea ce ai auzit din partea vreun-ui prieten, ca mai târziu taberele să se schimbe. Fie amicul tău se apropie de acea persoană, caz în care tu vei “cădea” prost, fie, chiar tu te vei apropia de acel om, astfel, cazul se pledează astfel: te poți numi un mic ? Cuvintele pe care le-ai rostit atunci nu se mai pot întoarce, căci ele sunt deja acolo, rostite. Acestea pot fi doar uitate de trecerea timpului, iertate, pregătite ca muniție ori trecute cu vederea.

Cum poți evita o astfel de situație?

Este deosebit de simplu! Nu le spui. Este mai ușor să rămâi tăcut sau imparțial în privința situațiilor sau conflictelor care nu te implică direct. Dacă singurul lucru pe care îl ști despre o persoană este de la respectivul prieten, abține-te, căci, tu doar aceste lucruri le cunoși, spusele oamenilor, nu ceea ce este mai important: propria ta părere.

Conflictele cu prietenii

În acest caz, părerea mea este că opinia personală este importantă. Dacă tu consideri că amicul tău greșește, ori este “oribit” și nu poate vedea imaginea de ansamblu, ajută-l. Desigur că se poate enerva, te poate numi “deștept” într-un mod sarcastic și poate menționa că “tu le ști pe toate”, dar cel mai important este că i-ai adus la cunoștință și părerea ta la care se va putea gândi când mintea i se va liniști. În cazul unor probleme majore, oprește-l din a face o prostie, discută calm cu părinții despre situația acestuia și caută ajutor specializat dacă este nevoie.

Destăinuirea

Este bine să îți spui of-ul, dar mereu să spui doar cât vei fi dispus să suporți atunci când acestea vor fi aruncate din nou spre tine, altfel, nu are rost, mai bine ți în tine, scri pe o hârtie și o arzi cu satisfacție.

This article has 1 comment

  1. Pingback: Ai iubi un om ca tine? | Amellia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *