Este mult mai bine să vorbești!

-”Iubire, ești supărată?”

-”Nu dragule, sunt bine.”

 

De ce alegem tăcerea?

Este foarte greu să fi în situația de a avea atât de multe lucruri de spus, dar ceva din adâncul tău care te împiedică să o faci. Alegem acest lucru din cauză că este cea mai simplă variantă de a scăpa rapid din închisoarea întrebărilor, poate din cauză că ne considerăm sau suntem cu adevărat neascultați și simțim că părerea noastră nu contează cu adevărat, simțim că trebuie să ne purtăm măștile cu zâmbet pentru a nu se vedea negativitatea, tristețea, supărarea, care nu își are locul.

Alegem acest lucru pentru a nu fi considerați exagerați, căci doar ”Exagerezi tu prea mult”, ”totul e o dramă pentru tine”, ”Doar ți se pare” și ”nu este așa cum crezi tu”. Suntem niște suflete neînțelese care încearcă să îți facă croi zâmbind prin lume. Ne ucidem sufletele puțin câte puțin cu fiecare cuvânt pe care nu îl exteriorizăm. Tăcerea este cu adevărat simplă, dar cu timpul te macină pe interior, te face să te închizi în tine, să nu mai poți comunica despre tine și ceea ce simți altor persoane care ar vrea să știe care îți sunt cu adevărat gândurile. În orice fel de relație, indiferent de natura ei, fie că este o relație de cuplu, prietenie, familie, cel mai bine este să ieși în față și să îi spui persoanei în cauză exact cum te simți! Lucrurile se pot remedia mult mai ușor prin folosirea cuvintelor, dezbateri, chiar și a micilor certuri constructive căci astfel te eliberezi în timp ce îți spui propria părere a lucrurilor care te macină.

Indiferent de rezultat, indiferent de cuvintele ce vor apărea din partea opusă, merită cu adevărat să spui ceea ce simți, ceea ce gândești. Merită să spui totul, să pui clar pe tavă, să înșiri totul! Și ce dacă vei deranja acea persoană cu lucrurile pe care le spui? Foarte bine, acea persoană te-a forțat să le spui, să izbucnești, să nu le mai ți legate de tine și să dai frâu liber șirului de cuvinte. Mai bine să se simtă prost, acuzat, pus la colț, ca mai apoi să vadă problema și să poată realiza ceea ce a fost greșit.

 


Am fost inspirată să scriu acest articol după ce am citit „TĂCEREA E CEA MAI SIMPLĂ VARIANTĂ” o postare a blogului biancaionel.com!


 

This article has 2 comments

  1. Pingback: Acțiunea de a înșela | Amellia

  2. Bianca Ionel | Blogger Iasi Reply

    Amellia ma bucur ca ti-am fost inspiratie si ma bucur ca incurajezi comunicarea. Am mai scris un articol in care spuneam ca „Nu-mi place să mă joc de-a ascunsul sentimentelor. Dacă mi-e dor de tine, îți spun! De ce ar trebui să ascund asta? Pentru că ar încălca legile nescrise ale lumii? Să fiu eu acel +1 care se adaugă mulțimii de n?”

    Tacerea si reprimarea sentimentelor nu ajuta si ne provoaca rani adanci si ne indeparteaza de noi, dar si de cei din jur.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *