Explicația replicilor

Citind anumite răspunsuri ale unui articol, am înțeles că s-ar putea să fiu înțeleasă greșit. Deci, am hotărât să iau acel articol la „descâlcit” pentru a nu exista neplăceri din partea ambelor părți și a nume a voastră (a cititorilor) dar și a mea.


Crede în tine | Poți citi articolul apăsând click aici!

Ai încredere în tine, doar tu ești în măsură să ști ce anume este bine pentru tine, ce anume te face fericit sau îți provoacă rău.

Doar tu, ca persoană, cunoști lucrurile din viața ta care te fac sau nu să te simți rău, sau care îți provoacă sau nu fericire. Nu trebuie să te dai în leagăn dacă nu îți face plăcere, dar dacă lucrul care te fericit este să ieși la plimbare alături de animalul tău de companie, atunci ar trebui să faci acest lucru.

 

Dacă ajungi într-o situație delicată doar tu vei ști ce ai cu adevărat de spus, ce ai cu adevărat de făcut.

Vor exista momente în care oamenii, fiind prietenii și familia, vor încerca sa te ajute într-un anumit punct încercând să îți ofere sfaturi. Acele sfaturi, fie ele bune sau proaste, au în comun faptul că nimeni nu va veni să „îți pună cuvintele în gură”  și nici nu au o putere absolută, cu asta aș vrea să spun că în cele din urmă tu alegi ceea ce vrei să spui și să faci în funcție de contextul în care te afli pentru a rezolva o situație, conflict, după ce ai analizat potențiale finaluri.

 

Învață să te iubești, să te accepți exact așa cum ești.

Fiecare persoană ar trebui să își îmbrățișeze fizicul și mentalitatea. Unele aspecte fizice le moștenești, nu le alegi; nasul, forma și mărimea ochilor, buzele, urechile, degetele, acestea vin la pachet cu tine și modul în care arăți, iar cel mai bun mod de a îți face viața mai frumoasă și armonioasă ar fi să le accepți, dar dacă, totuși, nu poți trece peste aceste ”defecte” exista moduri (anumite intervenți chirurgicale) prin care poți rezolva aceste lucruri. Iar acum, fiecare om are anumite aspecte morale, idei, temeri, plăceri, care te fac cine ești, persoana care comunică cu oamenii în lume cât și anumite părți pe care le ți ascunse. Ei bine, după cum am menționat deja, toate acestea te constituie și este necesar să le accepți pentru a te putea dezvolta și crește frumos. Copii de exemplu au o altă mentalitate față de adulți, dar și aceștia au fost copii acum mult timp, deci ar fi bine să nu uităm acest lucru.

 

Am ajuns, din păcate, în punctul unor vremuri înșelătoare, unde pentru a fi remarcat trebuie să renunți la umanitate și să descurajezi, să minți, să rănești, să distrugi spirite

Vreau să spun că în această perioadă de timp, mulți oameni sunt gata să te ofere rechinilor pentru a se salva, pentru a avansa. Există anumite persoane care rănesc doar pentru plăcerea pe care o simt sau sentimentul de superioritate pe care îl au în momentul în care celălalt se simte inferior. Unii pot spune că dacă vrei să avansezi, trebuie să calci oamenii în picioare pentru a îți îndeplini scopurile, dar eu nu pot fi de acord cu așa ceva, căci dacă ai ceva ce vrei să realizezi, ar trebui să o faci prin forțe proprii, fără mișmașuri de orice fel cum ar fi acesta.

 

Omul modern | Poți citi un articol similar apăsând aici!

 

Ne bazăm prea mult pe părerile celorlalți, păreri care vin mereu contra noastră și nu în ajutorul nostru.

După părerea mea, sunt mai multe tipuri de păreri cum ar fi părerile pozitive, negative sau constructive. Ei bine, comentariile și părerile constructive sunt cele care ar trebui să ajute cel mai mult căci acestea nu au intenții rele, ci din contră, îți este explicat ceea ce ai greșit pentru a evolua, indiferent de context sau activitate. Părerile pozitive apar cel mai mult din partea apropiaților, dar asta nu înseamnă că acestea sunt sincere. Părerile negative, am văzut că sunt des asociate cu cele constructive, căci în timp ce constructivitatea îți este arătată pentru a te dezvolta, negativitatea este acolo pentru te face să rămâi la același nivel.

 

Încercăm să ne ridicăm pe spatele altora, încercăm să scăpam de vină, de urâciunea lumii punându-i pe alții în fața noastră ca scut.

Există unele momente în care nu ne putem asuma responsabilitatea din varii motive și ajungem să punem vina pe umerii apropiaților, colegilor de școală sau de muncă pentru eșecul personal. Încercăm să protejăm acea lume interioară în care noi nu putem avea vină, fără să conștientizăm (deși sunt sigură că există cazuri în care este cu bună știință) că folosim o altă persoană pe post de țap ispășitor.

 

Sentimente negative | Poți citi un articol similar apăsând aici!

Am încercat să iau cele mai importante aspecte ale articolului și sper că am reușit să îl fac cât mai coerent și mai ușor de înțeles pentru a nu exista neînțelegeri pe baza mesajului transmis.

 

This article has 1 comment

  1. Pingback: Mesajul scurt al unui copil | Amellia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *