Încrederea în oameni
          Încrederea poate părea un lucru copilăresc dacă e să ne gândim la ceea ce simt cei răniți de persoanele din jurul lor. Ei bine nu este, căci avem nevoie de ea în viața noastră la fel de mult cum avem nevoie de oameni să ne înconjoare. Soluția nu ar fi să ne ascundem în munți, nici pe departe, ar fi doar o amânare a inevitabilului și primul pas spre nebunie deoarece omul are nevoie de om pentru a putea supraviețui.
 
          Acum, știu că, poate nu îmi veți da toți dreptate, dar fiecare avem nevoie de cineva în care să putem construi o bază, un sprijin, și nu doar atât. În primul rând trebuie să existe prietenie, aceasta fiind baza fiecărei relați umane după care totul vine de la sine. Nu spun acum că ar trebui să povestim gândurile, necazurile, grijile primei persoane pe care o întâlnim.
 

          Pentru a oferi încredere este nevoie de încredere, respect și loialitate. Este nevoie de timp și de doi oameni care chiar doresc acest lucru. Nu poți da la infinit fără a primi în schimb, la rândul tău încredere și siguranță, căci dacă ajungem în ipostaza de a fi singuri care oferă, ar trebui să dăm drumul acelei persoane din inima, mintea, din viața noastră. Nu ne putem transforma din niște persoane cu o inimă mare în niște suflete cu inima sloi.

 

          Pot spune că este cea mai vagă postare de până acum și sper să nu vă fi pus prea mult în ceață, deși sper măcar să înțelegeți esențialul.

”Un prieten e acela care-ți dă libertatea să fii tu însuți.” – Jim Morrison

 

„Prietenia sfârșește acolo unde începe neîncrederea” – Seneca

 

 

This article has 1 comment

  1. Pingback: Întrebări în miez de noapte | Amellia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *