Liliana
Partea a III-a

          Își aduse aminte de ei, copii fiind, stând să culeagă floriile acelea albe, parfumate. Acea zi însorită și călduroasă pe câmpul verde și crud.

          Doi copii se alergau într-o încercare de a se prinde unul pe altul. Corpurile lor mici erau firave pentru vârsta lor. Parul fetei ajungea până la umeri iar în cap purta mândră o coroniță din flori lucrată de ea într-un mod stângaci.

          – Te-am prins! Strigă băiatul triumfător când o prinse de încheietură.

          – Of bine, dar nu vreau să mă mai joc acum. Spuse ea trăgându-și mâna și întorcând capul.

          – Supărăcioas-o. Glasul lui era ușor și calm, fără tentă de batjocură. Se apropie de arbustul subțire și puternic prinzând acea ramură cu flori, o rupse, după care își afundă fața micuță în ele inspirând puternic parfumul specific. Fata se uită la el nedumerită și tot odată amuzată de reacția lui pentru florile de liliac. Luca se puse încet pe iarbă, făcându-i semn dragei lui să se așeze lângă el.

          – Când vom fi căsătoriți, tu vei pune nume copilului nostru. spuse micuțul Luca în vârstă de doar 8 ani, cu părul ciufulit din cauza vântului răcoros

          Aceste cuvinte se auziră ca un ecou în mintea fetei. Un râset gingaș și copilăresc se auzi alături de cântecul păsărilor. El îi puse floarea după ureche în timp ce ea își ținea respirația și se înroși în obraji provocând chicoteli din partea lui. Privirile acestor doi copii erau inocente și sclipitoare.

          Acesastă amintire duse la cea în care, la vârsta de 16 ani avu parte de primul sărut, scurt și timid, inocent, urmat de acea obișnuită roșeață a obrajilor. Acesta era momentul în care simți că vor fi împreună mereu, nedespărțiți de problemele esențiale ale vieții și startul acestora împreună. Avea fluturi în stomac, era fericită și îndrăgostită datorită băiatului care făcea parte din viața ei.

          Privind înapoi în prezent, găsise răspunsul întrebării. Atinge ușor nasul copilei, neschimbând-uși decizia considerând-o cea mai potrivită, numele rodului iubirii lor…

          – Liliana. Spuse, privind spre întruparea inimii ei. Bărbatul își arătă acordul sărutând-ui fruntea udă de sudoare.

          Imaginea celor trei era cel mai frumos lucru posibil, putere, iubire, slăbiciune, inocență.

Mă puteți găsi și pe

facebook  instagram  tumblr facebook

This article has 2 comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *