Origini

– Impertinent. Șopti ea. Simțea un gust amar în gură.Uitându-se la ochii lui surprinși și simțind toate privirile ațintite asupra ei se întoarse la trunchiul copacului de care se sprijinise și închise ochii. Se simțea jignită, nu e un lucru rău să dorești ceva mai mult, e mai rău să nu poți fi capabil să obții ceea ce vrei, asta gândi ea. Ușor tensiunea din grup dispărea. Șuieratul vântului se auzea ușor trecând pe lângă aceștia. Liberă ca vântul, liberă să poată visa la orice dorește, liberă să poată vedea tot ce poftește, liberă să poată simți sentimente pe care nu le-a mai avut până acum, libertatea de a putea iubi pe cineva fără a apărea remarci, aceste e lucrul pe care și-l dorește.

– E atât de liniște aici, nu e minunat? Spuse ușor Liliana, vocea fiindu-i lină și calmă. Toți încuviințară cu un semn al capului recăpătându-și zâmbetele. Liliana era considerată drept cea mai deșteaptă tânără din sat, adevărul era că era o mare iubitoare a cărților și a învățături, a fost mereu prima din clasa ei. Pe lângă acestea, frumusețea se ținea scai de ea devenind din ce în ce mai frumoasă pe zi ce trece, înflorea din ce în ce mai mult în timp ce băieții din sat aveau mereu un ochi ațintit asupra ei. Era considerată intangibilă, nu se știe pe cine poate alege, dar nici nu se știe dacă va alege pe cineva, căci, avea aspirați prea mari din câte spun unele bătrâne.

– Mă bucur că mă pot întâlni cu voi, că îmi sunteți prieteni și că ne putem petrece timpul împreună. Deci, ce ar trebui să facem mâine? Spuse Aura cu un mare zâmbet pe buze. Toți erau prieteni de mici, nimeni dintre aceștia nu își putea aminti cum s-au cunoscut. Părinții lor spun că se cunosc de bebeluși așa că ei nu își pot aminti. Prieteni din naștere, gândi ea.

– Ai vreun anume gând? Întrebase Adrian. Aceasta stătu câteva clipe gândindu-se.

– Orice alegeți, puteți face fără noi, trebuie să ne ajutăm tatăl pe câmp maine, este mult de lucru și sunt sigur că este deja negru de supărare din cauza plecării noastre. Spuse Matei. Vocea lui era groasă și fermă, nu putea sugera altceva în afara unei munci grele ce îi aștepta pe el și pe fratele lui.

– Nici eu nu voi putea veni. Făcu o scurtă pauză trăgându-și sufletul. Mâine va veni mătușa în vizită după multă vreme. Spuse ea ușor și calm.

– Draga mătușă Veronica, o femeie care a văzut multe la viața ei. Aura se opri brusc, ochii începură să îi sclipească. Părea că înțelesese ceva. Deci ea este cea care îți umple capul cu acele idei?

Obraji Lilianei se înroșiră brusc, simțea o căldură în tot corpul de parcă totul ar fi urmat să ia foc, totuși răspunse calmă.

– Nu sunt prosti, iar dacă aveți de gând să vorbiți de mine sau de familia mea astfel în continuare, nu voi mai avea vreun gând de a mai sta în preajma voastră.

Aura atinsese o coardă sensibilă căci ea o îndrăgea și o admira enorm pe mătușa sa. Fusese cea care scăpase din acest loc, viața ei era frumoasă și interesantă iar poveștile acesteia o încântau peste măsură. De fiecare dată când o vizita îi aducea rochii frumoase, lucruri care nu se găseau într-un astfel de loc sărăcăcios, purta mândră fiecare rochie primită și era invidiată de toate fetele și femeile din sat din această cauză, totuși tineri o vedeau feminină și încântătoare având unele „dorințe interzise”.

– Nu am vrut să te supăr, nu aceasta a fost intenția mea. Cuvintele ei păreau sincere. Voiam să spun doar că ar trebui să încerci să îți trăiești viața pentru tine, nu pentru povești despre orașe mari. Tu faci parte din acest sat mic și așa va fi mereu, asta este originea ta, la fel și a Veronicăi, nu ai cum să schimbi acest lucru. Toată viața veți fi cunoscute ca „fete de la țară” indiferent unde veți merge. Și mie îmi plac poveștile ei, crede-mă.

Înainte de a mai apuca să spună altceva interveni Vasile.

– Ar trebui să plecăm, se înserează iar părinții noștri își vor face griji. Nu cred că vreți să fiți certați și pentru asta.

Avea dreptate, cu toții plecarăm fără să spunem un cuvânt despre unde vom fi sau cât vom lipsi.

 

 

Mă puteți găsi și pe

facebook  instagram  tumblr facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *