Rușinată

Am primit un mesaj care m-a făcut să mă gândesc o perioadă îndelungată la acesta. Este o problemă reală, existențială, principală în această eră a aparențelor. Întrebarea este aceasta: ” Cum pot sa am mai multa incredere in mine..? Ma simt urata, sunt rusinata de corpul meu.”

Este un subiect larg dezbătut, comentat, delicat într-un anumit mod, dar, foarte important!

În primul rând trebuie să înțelegem că aparențele nu înseamnă totul, căci încă mai există oameni care apreciază ceea ce ești, cum ești ca om. Încrederea în sine se clădește în cea mai mare parte pe cont propriu, căci este ceva ce tu vei ”purta” și care te va defini. Aceasta este considerată ca fiind una dintre cele mai atrăgătoare lucruri, dar, să nu o confundăm cu trufia. Diferențele dintre acestea sunt majore, iar ce-a din urmă nu te ridică în ochii celorlalți, ci din contră.

Trebuie să te iubești și să te apreciezi așa cum ești, dar, dacă te simți incomplet, dacă realizezi că tu cel de acum nu ești la potențialul maxim, n-ai să poți a îți crește stima de sine. Un lucru însă este cert, te poți schimba. Poți deveni, te poți dezvolta să ajungi versiunea la care visezi, dar va fi nevoie de efort, poate vei ajunge să te demoralizezi spunându-ți că nu vei reuși. Cel mai important este să treci peste impedimentele puse în primul rând de tine, căci acestea sunt cel mai greu de trecut în timp ce restul vor părea o joacă cu trecerea timpului. Trebuie să te transformi, să crești, să te apreciezi. Trebuie să poți conviețui cu tine.

This article has 1 comment

  1. Pingback: Ne uităm la imagini | Amellia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *