Sentimente negative

          Invidia e un sentiment uman pe care fiecare om îl trăiește la un moment dat, deși, poate nu va recunoaște acest lucru, negând cu certitudine că acel lucru se întâmplă. Este un sentiment egoist trezit vizual de ceva de care nu avem parte.

          Este inevitabil să trecem prin viață fără ca noi să experimentăm toată această paletă de emoții omenești posibile indiferent ele bune sau rele, negative sau pozitive. Ceea ce putem face este să nu ne lăsăm conduși de acel mic ghiont din mintea noastră care ne-am putea împinge spre lucruri care ar putea deveni periculoase, neplăcute sau jignitoare spre adresa noastră în acel moment sau în viitor. Trebuie să învățăm cum putem aprecia ceea ce avem deja, ceea ce suntem noi fie că ne referim la aspect fizic sau intelect. Dacă ne vom uita mereu în ograda vecinului plângându-ne de milă nu vom realiza nimic, doar un mare timp pierdut deoarece în loc să ne ocupăm de ceea ce este al nostru mereu ne vom uita la cel de lângă noi. Acest lucru stă în firea umană, deși știind că nu este un lucru bun pentru noi, tot îl vom face, poate chiar neintenționat.

 

          Cu alte cuvinte pot spune că acesta este unul dintre sentimentele care îmi displace, deoarece râvnești într-un fel sau altul la ceea ce are o altă persoană, fie că este vorba despre frumusețe, bani, prieteni, potențial și așa mai departe. Dar, cum sunt o ființă vie cu sentimente, tot ce trebuie este să aștept ca acest lucru să treacă în timp ce voi învăța că tot ceea ce reprezint și se află în jurul meu este destul pentru mine fără a face un tam-tam din asta.

Căutând ceva potrivit pentru această postare, am dat de următorul citat:

Invidia roade pe invidios precum rugina roade fierul.— Antisten

          Sunt o mulțime de alte citate care s-ar potrivi, dar acesta este unul care m-a atras în mod special, nu știu din ce motiv. În orice caz, dacă vom continua să ruginim nu vom reuși să înflorim niciodată.

Aș vrea să știu ce credeți voi, cum ați comenta acest citat. Aștept răspunsurile voastre în comentarii, sunt foarte curioasă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *