Talente

          Cu toții ne gândim la ceea ce putem face, ceea ce putem crea, cum putem să rămânem veșnic amintiți în lume pentru ceva important. Ne-am gândit bine ce vrem să facem pe viitor în momentul în care am găsit lucrul la care suntem buni și care ne-ar face plăcere în viață. Unii știu ceea ce vor să facă de când sunt mici, sunt buni la acel lucru, le este pasiune, scop și vor să continue cu acesta, în timp ce alții încearcă timp îndelungat să își găsească rostul, scopul în lume (of lumea asta mare și multele oportunități pe care le oferi!). Uneori ne îngreunează sarcina, copii dorindu-și să își facă părinții mândri, uneori alegând ceva ce nu le place, continuând cu asta, sau dându-și seama foarte târziu că acel lucru nu e cel pe care îl doreau să îl facă. Trebuie să ne gândim la asta, la beneficiul asupra noastră, fără să conteze părerea altora despre ce vrem să fim, pentru că nu ei vor face asta restul vieții, ci noi! Noi vom fi cei care ne vom strădui să fim cei mai buni în domeniul ales!

Pot să spun că eu, de mică am fost pasionată de desen, pictură, peisaje, creați vestimentare pentru păpuși (din resturile de material ale mamei). Mâinile mele erau de cele mai multe ori colorate deoarece eram plină de carioci, creioane colorate, pensule, acuarele, tempera. În primul an din gimnazială, profesoara mea de desen i-a spus mamei să mă transfer la școala de arte (am aflat acum ceva timp). Eram foarte bucuroasă căci ea, fiind profesoara mea preferată, și având o astfel de părere despre mine, despre ceea ce făceam, m-a încântat nespus! Evident că am terminat unde am început, dar la liceu am avut ocazia să aleg ce îmi place, iar în acest an am studiat designul vestimentar. Îmi place să creez și să descopăr noi posibilități, idei (dar nu neapărat în acest domeniu)! Iar acum intru în anul terminal și mă sperie această idee, acomodându-mă cu colegii, profesori, stilul de a face lucrurile și așa mai departe (sper că nu sunt singura).

          Deci… unde rămăsesem? A da! Nimeni nu ar trebui să decidă ce este mai bine pentru noi, pentru că această alegere ar trebui să fie a fiecăruia dintre noi, fiecare ar trebui să știe ce este mai bine pentru el însuși!

Tu ce anume faci, ce vrei să faci?

 

Mă puteți găsi și pe

facebook  instagram  tumblr facebook

This article has 1 comment

  1. Pingback: Dacă te schimbi… | Amellia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *