„Te iubesc!”

În ziua de astăzi tinerii ajung să își pună sentimentele pe tavă atât de repede, încât ajung să spună „te iubesc” doar de dragul de a o spune, păcat. Spun lucruri pe care le simt sau pe care nu,prea repede, doar pentru a arăta mai departe că persoana specială a spus cuvântul magic. Există posibilitatea de a încurcă iubirea cu admirația, dragul față de o persoană, momentul în care o simpatizezi sau tot felul de astfel de lucruri. E inutil să o spui doar pentru a te convinge pe ține că simți acel lucru, e prostesc să minți că simți ceea ce nu simți, e înjositor să recurgi la aceste lucruri doar pentru că așa face toată lumea, ci pentru că vrei să rănești o inimă care nu îți aparține doar de dragul de a o distruge. Dacă nu simți acele lucruri, nu le spune încă, mai așteaptă, până când vei simți, vei ști că este ce crezi cu adevărat pentru că în dragoste, în iubire, nu ar trebui să existe grabă sau presiune.

Ca să ajungi să iubești o persoană, trebuie să îi accepți atât defectele cât și calitățile.

Sincer eu nu sunt genul de persoană care crede că după două săptămâni de relație ajungi să iubești persoana de lângă tine. Abia atunci ajungi să te acomodezi cât de cât cu aceasta, să vezi de ceea ce este în stare să îți ofere (nu vorbesc despre lucruri materiale), comportamentul pe care ți-l atribuie, felul în care reacționează când ieșiți la o întâlnire sau prin oraș alături de prieteni.

Există presupuneri cum că nu îți ajunge o viață întreagă pentru a cunoaște o persoană cu adevărat, asta pentru că oameni sunt făcuți pentru a fi nesinceri, a nu spune ceea ce simt cu adevărat și pentru că mintea omenească poate găsi atat de mute presupuneri și răspunsuri astfel încât opinia de până atunci se poate schimba. Mulți pierd din acest punct de vedere, ori dintr-o gelozie de necontrolat sau posesivitate absolută. Se presupune că dacă iubești o persoană cu adevărat ai încredere în această, fără să îi pui la îndoială credibilitatea, loialitatea, sentimentele. Dacă ajungem să credem pe altcineva mai mult de cât persoana de lângă noi ajungem de unde am plecat, și anume acel „te iubesc” fals despre care am vorbit la început. Ceea ce înseamnă că am pierdut timp cu o persoană a cărei sentimente sunt un mister total, dar nu neapărat, pentru că oameni sunt făcuți să învețe din orice, chiar dacă folosesc ceea ce au învățat sau chiar dacă nu.

În dragoste și în război totul este permis„,  dar nici să nu exagerăm.

Se spune că iubirea e atât de frumoasă, fermecătoare, plină de fericire și bucurie pentru cei ce ajung să o simtă cu adevărat, cei ce ajung să se lege sufletește ajungând la cu totul alt lucru, o contopire completă. Deși cred că astfel de cazuri sunt atât de rare încât păr nesemnificative, Exprimarea mea poate părea cam abstractă, îmi pare rău pentru asta, doar că acesta a fost singurul mod în care am putut spune ceea ce aveam de zis.

 

Mă puteți găsi și pe

facebook  instagram  tumblr facebook

This article has 3 comments

  1. Pingback: Încă un punct pentru iubire | Amellia

  2. Pingback: Fluturi | Amellia

  3. Pingback: Flururi | Amellia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *