Un viitor proaspăt

Era schimbărilor, o perioadă plină de idei ingenioase, captivante. Oamenii nu mai sunt ceea ce au fost, devenim mici ecologiști dacă pot pronunța astfel acest lucru. Cu fiecare zi, grămada de oameni care doresc a face ceva, se mărește. Unii încep cu pași mărunți în timp ce alții aduc idei inovatoare și totodată, absolut necesare pentru viitor. Acum, vom începe să ne folosim imaginația.

Începem să construim imaginea viitorului pe baza conceptului de e-Mobility. Ce este acesta? Este destul de simplu, astfel, vom începe cu o mică introducere pentru a intra în temă.

Acest conceptul ecologic, a apărut ca urmare a conștientizării efectelor nocive asupra poluări mediului , care, a făcut până și cele mai mari industrii să își schimbe modul de abordare pentru reducerea și combaterea efectelor negative asupra acestei planete albastre. Cu toții suntem conștienți de impactul negativ din industria automotivelor asupra mediului și cât de mulți am fi în stare să îmbrățișăm acest concept de salvare, care, ne-ar îmbunătăți viitorul, unde electricitatea este cheia, acesta având ca scop oprirea emisiilor de carbon și a poluări atmosferei. Ne aflăm într-o perioadă de timp în care tehnologia este destul de evoluată încât să putem realiza ceea ce înainte poate ar fi părut imposibil. Astăzi, mașinile electrice nu sunt un vis ori o idee, acestea sunt realitatea.


Este foarte important să conștientizăm amprenta pe care o lăsăm asupra planetei, la ceea ce contribuie în degradarea mediului, calitatea aerului.

Piața de vânzări auto începe să prindă culoare și un bun viitor cu ajutorul mașinilor inovatoare ce se folosesc de propulsate cu sisteme hybrid, dar mai important a celor ce folosesc propulsare 100% electrică.

Până acum, totul este încântător, aproape te și vezi pe scaunul unei mașinii Mercedes-Benz EQC conducând, satisfăcut de gândul că acest lucru aproape neânsemnat pentru altcineva, are de fapt un efect major pentru binele ecosistemului.


Trebuie menționat că acest concept de e-Mobility nu este unul nou, având parte de propria sa istorie începând din secolul XIX, căutându-se rezolvări pentru proiectarea vehiculelor cu propulsie electrică de către companiile acelor vremuri, având parte, din păcate de numeroase probleme. Putem susține că tehnologia de astăzi, nu este asemănătoare cu cea din acea perioadă de timp, astfel, devenind una dintre marile probleme alături de costurile ridicate.

Ideea a fost readusă în atenția oamenilor ca rezolvare a problemelor economice, fiind considerată mai ieftină din pricina aprovizionări cu petrol generată de cele două războaie mondiale. Din păcate, ideea a fost lăsată de izbeliște, deși, datorită tehnologiei inovatoare a secolului XXI acesta a devenit din nou un subiect important, devenind astfel pus în aplicare așa cum îl cunoaștem până în prezent.


Compania Auto Schunn este una cu experiență, sărbătorind de altfel aniversarea a 25 de ani pe piața auto din România. Aceștia, au avut parte de experiențele schimbărilor aduse de industria auto, fiind și parteneri autorizați Mercedes-Benz.


Acesta este articolul creeat pentru concursul SuperBlog.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *